вівторок, 14 березня 2017 р.

2017 рік оголошено Роком Японії в Україні

Загальношкільна лінійка
2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Метою його є активізація двостороннього співробітництва, зміцнення зв’язків між Україною та Японією, а також виконання домовленостей, досягнутих за результатами офіційного візиту Президента України до Японії. Для його реалізації протягом року відбудеться ряд заходів у сфері освіти, спорту, культурі, мистецтві та науці присвячених Японії. Серед них, зокрема, проведення днів японської культури, наукові конференції, обмін учнями між навчальними закладами та проведення спортивних змагань зі східних бойових мистецтв. Не викликає сумніву, що це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих. 
Чим здивує Україна друзів з Далекого Сходу? Оплетеною легендами й казками давньою історією, мелодійними піснями та старими іконами, щирою душею й відчайдушною звитягою, неповторним співом і веселими танцями. Не менш цікавою для наших співвітчизників виявиться далека загадкова Японія.

Це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибоко споглядання і романтики. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. У Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ. 
Не можна не відзначити таку рису характеру японців, як чесність. У Країні Сонячного сходу активно працюють бюро знахідок, куди люди приносять загублені кимось речі. Отже, якщо під час перебування у Японії ви забудете десь свою парасольку — висока вирогідність того, що ви можете знайти її у бюро знахідок.
Ось така вона Японія. Є чого навчитися або хоч взяти за приклад.
Рік Японії в Україні покликаний у тому числі стимулювати співпрацю між українськими та японськими компаніями: сприяючи зростанню українського експорту в Японію та залученню японських інвестицій в Україну.
Не багато хто знає чому Японію називають "країною сонця що сходить", крім того, що це найбільш східна держава і вони перші на землі зустрічають сонце, так і сама назва країни японською, а так само їх національний прапор позначає сонце. У зв'язку з цим ми пропонуємо Вам ознайомитися з нашою добіркою цікавих фактів про Японію.
  • Японія складається приблизно з 6800 островів. Чотири головні острови - Хонсю, Кюсю, Сікоку і Хоккайдо - включають 97% від загальної площі земель Японії.
  • У Японії більше 200 вулканів, а найвищим діючим вулканом є гора Фудзі.
  • Населення складається з 98% етнічних японців.
  • У Японії щороку реєструється понад 1500 землетрусів, хоча велика частина з них дуже незначні.
  • Японія є батьківщиною різних видів бойових мистецтв, таких як карате, дзюдо, сумо, ніндзюцу, Кендо, Дзю-дзюцу, айкідо та інших.
  • Японія налічує 18 лауреатів Нобелівської премії.
  • У Японців в будинках немає центрального опалення, зате тротуари і дороги в зимовий час підігріваються, щоб не було ожеледиці.
Японія — одна з найбільш загадкових і захоплюючих країн світу. Її культура, звичаї і народ сильно різниться з нами. Цю країну варто відвідати, вона приверне кожного мандрівника і дуже гостинна для всіх туристів. Звичайно, це далеко не повний список всіх цікавих фактів про Японію. Дещо детальніше про Японію пропонуємо дізнатися на цьому тижні.
Отже в середу пропонуємо перегляд документального фільму про Японію. Конкурс японського мистецтва «Світ орігамі» на вільну тему до п’ятниці. В п’ятницю - Позакласний захід на тему «Рік Японії в Україні. Об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО Японії». Для всіх бажаючих учнів.
Дякуємо за увагу!

Немає коментарів:

Дописати коментар