понеділок, 23 жовтня 2017 р.

Акція "Чисте узбережжя"

 До міжнародного дня Чорного моря, який відзначається 31 жовтня, учасники гуртка "Дослідники-пошуківці" Очаківської ЗОШ № 1 взяли участь в акції "Чисте узбережжя".

Цього року осінь подарувала нам багато сонячних теплих днів. У такі дні ми любимо прийти до моря, подихати свіжим повітрям. Але прогулянки вздовж морського берегу були б більш приємнішими, якщо б не те сміття, яке залишилося після курортного сезону.
  Гуртківці прибирали сміття на ділянці: від початку міського пляжу до пляжу санаторія "Очаків".

Все зібране сміття учням довелось нести до смітників розташованих по вулиці Кутузова. Тому, що на пляжі сміттєві баки відсутні! 
Міжнародний день Чорного моря
Це свято відзначається в день, коли в 1996 році шість причорноморських країн - Болгарія, Румунія, Туреччина, Грузія, Росія і Україна - підписали Стратегічний план дій з реабілітації і захисту Чорного моря.
Цей План був розроблений після проведення всебічних досліджень морського середовища, які показали, що його життєздатність істотно погіршилася порівняно з попередніми трьома десятиліттями.
Це свято було засноване для того, щоб звернути увагу людей на необхідність дбайливого ставлення до природи. Тільки це зможе зберегти чистоту та красу моря для наступних поколінь. Береги Чорного моря давно є улюбленим місцем відпочинку людей з різних країн та континентів.

Немає коментарів:

Дописати коментар