неділя, 26 листопада 2017 р.

Як вивчити географію?

  Географія - це комплексна наука, яка вивчає природу Землi, компоненти географiчноїоболонки, територiальну органiзацiю населення та його господарську дiяльнiсть. Це найцікавіший предмет, який вивчається в школі. При вивченні даного предмета можна дізнатися про те, як влаштована наша планета Земля, познайомитися з найвідомішими і значущими відкриттями людства, дізнатися про відомих мандрівників і першовідкривачів.
  Як краще це робити?
Географія сама по собі дуже цікава наука. Але для того, щоб вивчати її ефективно потрібно використовувати якомога більше джерел. 
  Однозначно насамперед необхідно змінити своє ставлення до такого предмету як географія. Не слід думати, що географія це не той предмет, який в житті Вам не знадобиться і ні в чому не зможе допомогти. Це не так. Тому що якщо в майбутньому Ви вирішите пов'язати своє життя з економікою, політикою або екологією, та саме географія Вам буде в край необхідна.
  Складіть план. Дотримуйтеся і робіть все строго за планом. Не відволікайтеся на телефон, Інтернет, телевізор або порожні розмови. Все це можна зробити під час відпочинку. Як то кажуть «зробив діло - гуляй сміло».
  Визначте рамки вивчення. Не потрібно намагатися вивчити все відразу, та й в принципі це неможливо. Але якщо ви поставите перед собою рамки, то це допоможе Вам у подальшому визначитися з підходом для вивчення.
  Потрібно вміти користуватися своїм часом правильно. Для того, що б вчитися більш ефективно і правильно, потрібно засвоїти закони тайм - менеджменту. Навчіться відрізняти головне від другорядного. Починайте робити спочатку складні завдання, а тільки потім легкі.
  Якщо у Вас краще розвинена зорова пам'ять, то вивчайте глобус, атлас або карту. Все це можна придбати в магазинах або подивитися в Інтернеті. Навчіться правильно використовувати ці предмети.
  Так само можна скористатися цікавими іграми та загадками. Це необхідно для розуміння предмета. Цікавий елемент у вивченні зробить цей предмет захоплюючим і приємним. Знайдіть вікторини з географії. Встановіть на комп'ютер або телефон, (на сьогоднішній день це не складе особливих труднощів), і вчіться, отримуючи велике задоволення.
  Якщо є можливість, придбайте літературу з географії, яка відрізняється від підручників незвичайною подачею матеріалу.
  Візьміть в звичку щодня переглядати новини в світі. Це дозволить вам отримувати уявлення про розділ ресурсів в країнах світу.
  Вирішуйте якомога більше тестів. Давно не секрет, що будь-який вивчений матеріал краще засвоюється, якщо виконуєш конкретні завдання.
  На товарах читайте місце виготовлення і компанію виробника. Це допоможе в правильному поданні про просторової організації господарства України і транснаціональних корпораціях.
  Так само якщо Ви вивчаєте географію не один, або є людина, яка може Вам в цьому допомогти. Пограйте з ним в міста або інші географічні назви. Наприклад, річки, гори, вулиці або озера.
  Причепіть на стінку велику карту. Якщо вона постійно буде у Вас перед очима, то це сприяє легкому запам'ятовуванню потрібної Вам інформації.
  Вивчайте культуру населення. Знати назву країни або міста це  не мало. Це допоможе Вам надихнутися вивченням географії.
  Цікавтеся поточною ситуацією в світі. Частиною вашого розуміння того чи іншого предмета повинно стати саме критичне мислення.
  Географія має дуже велике застосування і в інших науках. Тому географію потрібно знати не тільки для гарної оцінки в школі, але і для себе. Ви запитаєте навіщо? Щоб відчувати себе впевнено на землі.

Немає коментарів:

Дописати коментар