понеділок, 29 травня 2017 р.

Похід до Аджигольської коси (Мис Аджигол)

У неділю 21 травня року о 07.50 учасники гуртка «Юні-туристи краєзнавці», який діє в Очаківській ЗОШ № 1, вирушили в запланований екскурсійний похід до Аджигольської коси з керівниками групи Солов’ян Л. А. та Тихомировою В. В.
Аджигольська коса розташована на північному березі Дніпровського лиману. Довга піщана низовинна коса простягається від підошви глинистого урвища, шириною від 2 до 250 метрів. Такі коси можна зустріти майже на всьому північному берегу. Саме тут в районі мису Аджигол розташована найнижча точка Миколаївської області -0,4 метра над рівнем моря.
За способом пересування похід належав до змішаного типу, так як ділянку маршруту між м. Очаків та с. Дмитрівка гуртківці подолали на рейсовому автобусі, а далі рухалися пішки ще 8 кілометрів за азимутом 120° до мису Аджигол. Рухаючись маршрутом, гуртківці побували на території вітряного парку «Очаківський». 
Прийшовши на місце, гуртківці облаштували бівак. Розпалили багаття та взялися за приготування їжі. Під час перебування на Аджигольській косі учні спостерігали за птахами, вивчали склад пляжу та насолоджувалися дивовижною природою рідного краю, грали в різноманітні ігри, купалися у Дніпровському лимані.
О 16.15 група, зібравшись і прибравши за собою місце біваку, вирушила до с. Дмитрівка. Вже звідти дісталися рідного міста. Загалом було подолано 54 км, з них 16 км пішки, витрачено 11 годин часу.
Наша маленька подорож завершилася о 19.00. Засмаглі, втомлені, але задоволені, всі розійшлись по домівках.

Немає коментарів:

Дописати коментар