четвер, 19 січня 2017 р.

Подаруйте ялинці нове життя!

«Подаруйте ялинці нове життя!» - під таким оптимістичним гаслом розпочалася перша акція національного природного парку «Білобережжя Святослава» у Новому 2017 році. Деревце, вирощене працівниками Очаківського лісгоспу на Кінбурнській косі, яке радувало нас в новорічні свята, повертається на рідну територію… але у вигляді гнізда для нересту риби та «допомагає» відновити поголів’я рибних запасів, які тануть просто на очах. 
«Від ялинки до ікринки»



 Так народжується нове життя. На соснових гілках, під час нересту, є можливість закріпитися багатьом ікринкам риби, конструкція гнізда з використанням ялинки дає можливість зробити нерест максимально ефективним. 

У результаті спільної акції школярів та працівників НПП «Білобережжя Святослава», у минулому році зібрано біля 100 ялинок та встановлено в озерах Бієнковіх плавнів 148 нерестових гнізд. 
Шановні жителі! 
У Вас є унікальна можливість відправити вашу чудову «Новорічну ялинку» для екологічно важливої справи – побудови штучних гнізд для нересту риби на території Кінбурнської коси. Для цього, будь – ласка, не викидайте деревце на смітник, а доставте його на визначену площадку для подальшого слугування природі нашого краю. Це не тільки зменшить кількість відходів, а й створить комфортні умови для нересту риби на Кінбурнській косі. 
Приємних Вам свят в гармонії з природою! Місця збору ялинок: площадка перед будівлею адміністрації національного природного парку «Білобережжя Святослава» за адресою: вул. Лоцманська 18, шкільні подвір’я (за домовленістю з дирекціями шкіл), подвір’я Покровської та Василівської шкіл (Кінбурнська коса). За довідками звертайтесь за телефонами: 3-00-26, 097-78-77-835 
Координатори акції: В.Б. Чаус – начальник відділу науки, І.В. Лахтіонова – провідний фахівець з екоосвіти НПП «Білобережжя Святослава».

Немає коментарів:

Дописати коментар