четвер, 2 лютого 2017 р.

2 ЛЮТОГО - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДНО-БОЛОТНИХ УГІДЬ

Учасники гуртка "Юні туристи-краєзнавці" були запрошені, провідним фахівецем з екоосвіти РЛП «Кінбурнська коса» Іриною Вікторівною Форманюк, до екокабінету ландшафтного парку з приводу святкування Всесвітньго дня водно-болотних угідь.
Ця подія покликана привернути увагу громадськості і урядів різних країн світу до цінності водно-болотних угідь для підтримання стійкого розвитку нашої планети.
Конвенція про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення в першу чергу в якості середовища проживання водоплавних птахів, була підписана 2 лютого 1971 р. В місті Рамсаре (Іран), і з тих часів носить назву Рамсарської конвенції.
День її підписання в 1997 р. був об’явлений Всесвітнім днем водно-болотних угідь. Головною ціллю конвенції є збереження і раціональне використання водно-болотних угідь як засіб досягнення стійкого розвитку в усьому світі.
Однією з головних умов приєднання до Рамсарської конвенції є створення хоча б одного Рамсарського угіддя на своїй території. Вибір території здійснюється за складною системою критеріїв. Угіддя, проголошені державою Рамсарськими, вносяться секретаріатом Конвенції в перелік водно-болотних угідь міжнародного значення. Інформація про стан цих об’єктів тримається в базі даних Міжнародного бюро по збереженню водно-болотних угідь і постійно оновляється.
До теперішнього часу до Рамсарської конвенції приєдналося 144 держави, а загальна кількість Рамсарських угідь перевищила 1400 с загальною площею 122 млн. га.
До уваги гуртківців було запропоновано перегляд фільму про Водно-болотні угіддя, презентація "Природний захист від стихійних явищ", ековікторина на знання водно-болотних угідь рідного краю. Також учні активно обговорювали значення водно-болотних угідь та проблеми які вирішує НПП "Білобережжя Святослава" та РЛП "Кінбурнська коса".
Ірина Вікторівна розповіла про різноманітність тваринного та рослинного світу і необхідність збережженя водно-болотних угідь. 
Дякуємо за таку можливість!

Немає коментарів:

Дописати коментар